Продукти за manuca- nig mgo 850 (2)

MURISTELLU - Rosso IGT Isola dei Nuraghi

MURISTELLU - Rosso IGT Isola dei Nuraghi

Получен от почти чиста обработка на сорта грозде Бовале Сардо (местно известен като Муристелу), автохтонен сорт, който е вярно пресъздаден в това вино. Резултат от бавна ферментация в малки стоманени съдове и дълго отлежаване в малки дъбови бъчви в продължение на 3 години, последвано от допълнително отлежаване в легнали бутилки за година и малко повече. Цвят на непроницаем рубинено червен с виолетови нотки, на носа се разкрива величествено с нотки на кремък, графит и малки черни плодове. На вкус разкрива своята топлина, последвана от плътна структура на меки и обгръщащи танини, разкривайки нотки на черен какао. Непречистено вино, евентуалните утайки не компрометират качеството, а подчертават типичността и свидетелстват за целостта и естествеността на нашите винопроизводствени процедури. Отлично в съчетание с богати и структурирани ястия като втори ястия от дивеч, червени меса и зрели сирена.
KUENTU - Rosso Riserva Doc Cannonau di Sardegna (100% Cannonau грозде, висок клас)

KUENTU - Rosso Riserva Doc Cannonau di Sardegna (100% Cannonau грозде, висок клас)

Вино с голямо качество, получено от внимателен подбор на грозде Канонaу, предимно от лози на над 40 години, отглеждани в стил "алберело". След бавна ферментация с ципите, проведена в малки стоманени съдове за период от около 20 дни, зрее в френски дъбови бъчви за 24 месеца. Следва отлежаване в бутилка, легнала, за поне 8 месеца. Прекрасен гранатовочервен цвят. На носа е внушително. Богато на аромати на малки зрели червени и черни плодове, нотки на вишна и лакрица, обогатени с аромати на средиземноморски билки, фини и сладки подправки. В устата е приятно топло, солено и пикантно, всичко перфектно съчетано с минерална палитра. Неговата богата и кадифена структура е добре балансирана от таниновата сложност и елегантната, дълготрайна персистенция. Това е вино, което отлично се съчетава с най-изисканите и елегантни ястия. Перфектно за придружаване на сирена с голяма структура и соленост или важни месни основни ястия.